Doorgaan naar hoofdcontent

Bekentenis 25: hoe dan?

Hallo ik ben Marleen en ik ben....

Geïntrigeerd, dat ben ik. Een tijdje terug heb ik op de sportschool op de weegschaal gestaan. Zo'n speciale weegschaal die vetpercentage enzo op meet. Mijn collega wilde er op staan en ik had dat nog nooit gedaan. Ik was wel benieuwd. De resultaten verbaasden me. Tijdens de standaard weging was mijn vetpercentage 33% en mijn metabolische leeftijd 44 jaar. Maar tijdens de atletische weging was mijn vetpercentage 26% en mijn metabolische leeftijd 28 (ik roep al jaren dat ik 28 ben!!!!). Nu vraag ik me af waar dit verschil op gebaseerd is. Ga ik binnenkort toch maar even navragen. Maar goed nu was ik even verder aan het zoeken en kan je online ook je vetpercentage opmeten. Dan moet je je gewicht, lengte, middelomtrek, nekomtrek en heupomtrek (alleen bij vrouwen) invoeren. Dat heb ik gedaan, netjes alles opgemeten en ingevoerd. En dan kom ik op een vetpercentage van 23,3%. Huh??? Wat gek. Hoe kan het dat drie verschillende metingen zo verschillend kunnen zijn? Ik moet toch nog maar een keer een huidplooimeting laten doen. Gewoon om te zien wat daar uit komt. 

En door....


Tycho heeft een nieuwe baan en had vorige week zijn laatste dag op zijn oude werk. Hij wilde nog even laten weten wat ze gaan missen hihi. Ik maakte deze keer lemon bars en een brownie met pindakaas. Die lemon bars zijn echt vreselijk lekker. Qua suiker wel weer minder gedaan dan in het recept staat en dat mag nog wel wat minder. De brownies zijn lekker, maar ik denk dat ik ze te lang gebakken heb. Ze waren wat droog en dat in combinatie met (droge) pindakaas. Beetje jammer, maar ik ga het nog wel een keer proberen. Even goed op de oventijd en temperatuur letten. 
En dan hadden we ook nog gewoon gegeten van de week. Allemaal al redelijk bekende dingen dus het enige wat ik met jullie wil delen is het volgende. Taco's met chimichurri biefstuk. Ik houd niet zo van taco's, dus heb ik gekozen voor de kleine tortilla's (gordita's). Jammie wat lekker!! Vooral die chimichurri saus is lekker
Taart, taart, taart en nog eens taart. Ik mocht er weer een heleboel maken voor mijn neefje. Hij wilde graag een Paw Patrol taart en had zelf een mooi voorbeeld uitgekozen. Geen chocolade in de vulling deze keer. Oke dat kan, meestal moet het met chocolade, maar nu met aardbei. Ik heb een lekkere aardbeien mousse gemaakt. 
Gelukkig toch nog een taart met chocola. De mississipi zandtaart. Zo'n taart waar je meteen lekker vol van zit. Heerlijk. Alleen de bodem was een beetje hard geworden. Die zal ik een volgende keer anders maken. De vulling was wel heerlijk. Hoewel het erg veel leek toen ik het in de vorm deed voor het bakken. Het pastte ook net niet en ik was bang dat het er over heen zou gaan lopen. Maar het ging goed. Ik heb de taart wel iets langer in de oven gelaten. Lekker een heleboel slagroom er boven op en was chocolade schaafsel. Ziet er best professioneel uit.  
Witte chocolade en cheesecake gaan heel goed samen. Nu ben ik niet zo van de witte chocolade, maar in deze combinatie is het lekker. En het voordeel is dat je verder alle suiker wel kan weglaten. De chocola (of zoiets) is zoet zat. Dit is een witte chocolade cheesecake met frambozenswirl. De swirl is mooi gelukt en het is me nu ook gelukt om de cheesecake niet te laten barsten. En dat is dan echt een kwestie van geduld. Op een lage temperatuur lang bakken en dan in de oven laten afkoelen. En voila! 
Iemand zei tegen me vorige week. "Ach ik haal altijd mijn taarten bij de Hema, daar hebben ze toch ook lekkere taarten." Ja die taarten zijn wel lekker (ook niet allemaal), maar eigengemaakte taarten zijn toch echt wel 10 keer lekkerder. Ik blijf het de moeite waard vinden om mijn taarten zelf te bakken. Dan weet ik ook precies wat er allemaal in gaat en kan je de hoeveelheid suiker een beetje in de hand houden. En ziet het er niet geweldig uit zo uitgestald. Hier maak je mij heel erg blij mee. 

Bananen zijn geweldige vruchten. Soms liggen ze op de fruitschaal en zijn ze zo verdwenen. Kleine aapjes die ze dan opeten. En soms heb ik er zo veel dat ze lekker rijp worden. En dan ga ik er wat mee doen. Bananenbrood, havermoutmuffins of havermoutkoekjes. En dit weekend werden het bananenpannenkoeken. Bananen prakken, ei er doorheen roeren, wat kaneel of speculaaskruiden erdoor en bakken maar. Wel heel rustig aan bakken anders worden ze snel wat donkerder. Maar dan nog zijn ze lekker hoor. En terwijl ik dat sta te bakken staat er al een kindje naast me die ook wel zoiets wil. Hihihi dat is goed help maar even mee. 

Inmiddels zitten we in de Siberische winter en drinken we vodka om warm te blijven. Zondag was ik met een vriendin naar de Huishoudbeurs geweest. Dat was leuk! Lekker struinen, bij stands snuffelen en mensen kijken. Zo leuk! Ik wil volgend jaar weer. En de food en drinks afdeling is echt super. Van alles en nog wat proeven, gratis spulletjes en leuke aanbiedingen. Daar alleen al kan ik me een dag vermaken. Na een rondje gratis drankjes proeven, gaan we nog even wat eten op de pasar. Lekkere bami! Goede bodem om de toch naar huis te gaan ondernemen. 

Nog een weekje dan...

Laten we dan nog maar een weekje pakken. Ik was een beetje vergeten om de blog te publiceren. Tja overkomt de beste. 
Voor de verandering maak ik weer een keer een havermoutbroodje met rozijnen en speculaas kruiden. Jam jam!
Weer tijd voor een nieuw recept bladerdeeg taart met gegrilde bospeen. De bospeen lijkt een beetje zwart, maar dat valt wel mee hoor. En dit is een lekker recept. 
Weer een weekend waar in ik mocht bakken. Een taart voor de vriendin van een buurvrouw. De speculaas cheesecake die ik toen gemaakt had voor de verjaardag van haar vriend vond iedereen erg lekker. Die had ik ook voor de verjaardag van mijn schoonvader gemaakt en die was inderdaad erg lekker. Ik kon alleen niet zo 1,2,3 het recept terug vinden. Ik zoeken op cheesecake en witte chocolade en speculaas. Ik kwam heel wat dingen tegen, maar niet dat recept. Gelukkig kreeg ik een helder moment en bedacht met dat ik dat recept ook gepind had op pinterest. En ja hoor ik keer er 10 keer langs, maar toen zag ik het. Op die taart zitten frambozen, terwijl ik op die van mij toen speculaas en witte chocolade had gedaan. Jaja ik weet het verder kijken dan je neus lang is...die uitdrukking gebruik ik dagelijks. 
Voor mijn schoonmoeder mocht ik ook weer een taartje maken. We hadden eigenlijk afgesproken dat ik een frambozen kwarksloffentaart zou maken. Ik was al enthousiast beginnen met de sloffenbodem bakken, maar op het moment dat ik het kwark gedeelte wilde gaan maken, zag ik dat ik nog maar twee blaadjes gelatine had. Dat ging 'm niet worden (het was ook al vrijdag avond 21:30 uur ofzo). Dan maar improviseren. Ik had nog karamelsaus over van de andere taart, ik had slagroom. Dan wordt het een karamel slof. In de snoepbakken van de kinderen zaten nog wat fudge snoepjes van de carnaval, die heb ik kleine blokjes gesneden. Dit was een lekker taartje. Hoewel ik nog wel heel graag die frambozenkwarksloffentaart wil maken. Maar goed dat komt nog wel. 
To cook or not to cook zo heet mijn lijstje van dingen die ik nog wil koken en bakken. Zo stonden daar nog loempia's op. Dus zo gezegd zo gedaan, die ga ik maken. Loempia's met alleen groente, lekker! Heel lekker. Die ga ik vaker maken. Ook een keer met kip, garnalen of ander vlees. Nu heb ik weer twee bakken in mijn vriezer staan. Nu met ongebakken loempia's. 
Pulled pork, pulled chicken het kan allemaal. Deze keer gingen we voor pulled chicken. Op een tortilla met koolsalade. De kip hebben we op de BBQ klaar gemaakt. Met een bierblikje in zijn gat en met een BBQ rub op z'n velletje. Ik heb eigenlijk twee recepten met elkaar gecombineerd. Slowcooker pulled chicken wraps met coleslaw en pulled chicken op de BBQ. Echt super lekker! 
En dit is dan meteen de afsluiter van deze twee weken. Niet slecht toch. 

De komende week heb ik het nog relatief rustig. Niet helemaal vol met oppaskindjes, geen nieuwe releases leren (alleen wat nieuwe BBBB oefeningen bedenken), geen verjaardagstaarten maken en geen gekke dingen (althans dat denk ik). Wat zal ik de komende week dan eens gaan bakken? Jullie ideeen?

Tot de volgende bekentenis! 

Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bekentenis 7: ja en ik ben ook sportverslaafd

Hallo ik ben Marleen en ik ben naast bakverslaafd ook sportverslaafd Tja het is echt geen combinatie, dat heb ik al wel eens eerder gezegd. Bakverslaafd en sportverslaafd. Ach aan de andere kant geeft me het vele sporten ook wel weer de mogelijkheid om lekkere dingen te eten. En om heel eerlijk te zijn zo veel hele slechte dingen eet ik nou ook weer niet. Ik neem jullie mee in mijn week en dan niet net als voorgaande keren alleen maar eten, maar ook mijn sportmomenten.  Maandag 1 mei Vroeg op moeten staan, omdat mijn oppaskindjes al om 6.30 uur kwamen. Ergens ook wel lekker, want heb je een lekkere lange dag. Kan je van alles doen. Niet dat er iets van komt met al die kinderen in huis. Het was ook een hele druilerige dag. De kinderen kwamen niet veel verder dan op de bank hangen en elkaar lastig vallen. Momenteel hun favoriete hobby: boven op elkaar duiken, beetje stoeien, kietelen enzo totdat er iemand begint te huilen. En ja ik sta daar ook als een betuttelende moeder bij

Bekentenis

Hallo, ik ben Marleen en ik ben bakverslaafd Ik ben een doodnormale vrouw van 36 jaar. Ik ben getrouwd, moeder van drie kinderen, gastouder en sportdocent. Ik kan niet stoppen met bakken. Het liefst bak ik elke dag. Niet goed voor de lijn en de portemonnee. Maar goed het is nu eenmaal zo en ik moet er mee leren leven. Daarom dacht ik waarom dan niet andere mensen mee laten genieten. Samen is alles leuker vandaar mijn blog. Ik wil graag mijn bak- en kook avonturen met jullie delen. Wellicht kan ik jullie inspireren om ook lekker te gaan koken. Sinds ongeveer een jaar heb ik me voorgenomen om zo min mogelijk uit pakjes te koken en te bakken zodat ik beter weet wat er allemaal in mijn eten zit. Puurder koken noem je het zo? Ik weet het niet en wil mezelf ook geen gezondheidsfreak noemen (behalve het sporten dan). Maar mijn motto is wel "Wees lief voor jezelf". Lekker en gezond eten en voldoende bewegen zijn daarbij heel belangrijk. En af en toe mag je jezelf ook wel even le

Bekentenis 8: warme broodjes

Hallo ik ben Marleen en ik ben bakverslaafd De reactie die ik de laatste tijd vaak krijg van mensen, naar aanleiding van mijn blog, is: waar haal je de tijd vandaan? Tja ik deel mijn dagen efficiënt in en zit niet vaak stil, maar ik begin nu ook wel een tekort aan tijd te krijgen. Ik wil zo veel doen, maar lang niet alles lukt. Dus prioriteiten stellen. Nu was ik deze week druk met de taarten van Saar en heb ik ongeveer 40 uur gewerkt. Het poetsen in huis is een beetje stil komen te liggen, dus heb ik me voor genomen om aankomende week weer even iets meer te poetsen (heb ik niet altijd zin in).  Ik had deze week wel een uitdaging. Een vlinder taart maken en dan het liefst zonder marsepein. Nu was dat onmogelijk maar met zo min mogelijk marsepein en fondant. Dit was mijn voorbeeld. En er was nog een grote uitdaging namelijk de vlinders op de ijzerdraadjes. Leuk! Een uitdaging! Maandag 8 mei Ik ben dol op bananenbrood (of bananencake) en probeer veel verschillende recepten