Doorgaan naar hoofdcontent

Bekentenis 33: mijn leefstijl

Hallo ik ben Marleen en ik ben bakverslaafd

Lekker eten vind ik belangrijk. Sommige mensen eten om te leven, ik leef om te eten. Ik houd gewoon heel erg veel van eten. Hadden jullie vast nog niks van gemerkt ;-). Maar ik ben me wel heel bewust van het effect van eten en dan vooral te veel eten. Ik liet laatst een foto zien aan de kinderen van mijn "zwaarste" periode. "Mama ben jij dat? Je ziet er daar heel anders uit," zeiden ze. Ja dat klopt, want toen was ik alleen maar lekker aan het eten en drinken. Nu eet ik nog steeds wel heel lekker, maar wel een stuk gezonder en minder. Gelukkig is de trend tegenwoordig wel steeds meer om gezond te eten. Er is heel veel over te lezen en daar moet je je gezonde verstand bij blijven gebruiken. Zoveel verschillende mensen met verschillende meningen. Ik vind dat je daar je eigen weg in moet zoeken. Iets wat bij een ander past hoeft niet bij jou te passen. Ik heb in de loop der jaren eigenlijk van allerlei dingen wat meegenomen in mijn leefstijl. Ik zal een aantal van mijn dingen aan jullie verklappen. Mijn leefstijl streefpunten:

  • geen frisdrank drinken en alcohol met mate. Ik drink eigenlijk alleen water, thee, koffie (verslaafd) en soms een wijntje of een likeurtje. Ik beperk het drinken van alcohol tot het weekend.
  • zo veel mogelijk volkoren producten: brood, pasta, zilvervliesrijst. 
  • elke dag fruit (meer dan twee stuks) en voldoende groente eten. 
  • een of twee keer in de week eten we vegetarisch en een of twee keer vis.
  • snoepen met mate. En dan het liefst iets wat ik zelf heb gemaakt. Cake, koekjes, cupcakes, taart. Ik weet dan precies wat er in zit. 
  • en niet te vergeten: ik eet regelmatig. Ontbijt, tussendoortje, lunch, tussendoortje, avondeten, tussendoortje. Lekker vaak eten dat vind ik geen straf ;-). 
Ik merk wel door al langere tijd minder zoet en minder vet te eten, dat ik er minder behoefte aan heb. Als ik dan een keer wat vets eet, dan smaakt het me ook niet goed. En als het te zoet is, dan vind ik het ook niet lekker. Ik zie mensen als ik aan het wachten ben in het zwembad vaak genoeg een Snicker, een Magnum of een zak chips (of allemaal) naar binnen werken. Ik kan dat niet meer. En niet omdat ik wil afvallen ofzo, maar omdat ik goed voor mezelf wil zorgen en niet te veel rotzooi wil eten. Ik verwen mezelf bij het zwembad altijd op een cappuccino (heel soms met koekje). 


Love the little things


Wat tegenwoordig ook helemaal hip is, is meal prepping. Iets wat een moeder eigenlijk altijd doet. Lunch trommels enzo vullen. Nu trekken ze het wat verder door naar ook de avondmaaltijden preppen voor een aantal dagen. Best slim vind ik vooral als je niet altijd tijd hebt om in de keuken te staan. Dan heb je wel een gezonde verse maaltijd en laat je je niet verleiden om toch even een frietje te gaan halen. Onderstaand een meal prep van ons toen we bootje gingen varen. Havermout muffins, mango, aardbei, blauwe bessen en galia meloen. Mmmmmm heerlijk. 
Bbquen doen we graag en vaak. Toen Tycho en ik nog geen kinderen hadden barbecueden we ook heel graag en dan vaak met een heleboel groente en een lekker stukje vlees/vis. Aubergine, courgette en paprika grillen is verrukkelijk en dat hebben we herondekt. Voor de kinderen natuurlijk een frikandel. 
Nog meer hippe shit. Fruit water oftewel water met fruit. Dat is wel een hele lekkere. Deze is met kiwi en sinaasappel. Maar met bevroren aarbeien en blauwe bessen is ook erg lekker. 
Maar ja ik heb geen bananen....ik heb geen bananen vandaag. Wel bananen brood hele lekkere. Met havermout, appel en dadels. 
Nogmaals een foto van die prachtige rozen. Geniet van de kleine mooie dingen om je heen! Toch te mooi. 
Soms dan maak je iets en dan houd je wat over, daar moet je dan ook wat mee maken (zonde om weg te gooien). Nou ja misschien heeft niet iedereen dat, maar ik heb dat heel regelmatig. Vorige week had ik limoenen over en daar heb  ik limoen curd van gemaakt. Bankerbakkersroom gemaakt voor een taart, waardoor ik eiwitten over had. Tja wat moet je dan? Kleine limoen meringue taartjes maken natuurlijk. 
Deeg over.....door die limoen meringue taartjes dus.....kinderen zelf hun zandtaarjes laten vullen. Hahaha en toen was alles wel op. 
Tycho wilde graag een lekker stuk vlees aan het spit laten draaien. Lamsbout het liefste dus wij naar de slager. "Ja lamsbout hebben we, maar alleen in de vriezer." Oei dat wordt een beetje krap aan. Nog ontdooien, marineren. De slager zegt: "Ik marineer 'm voor je en dan in een vacuüm in water. Met anderhalf uur is ie ontdooit." Tja toen konden we er niet meer onderuit. Maar dan moet je wachten....en ik had al honger toen we bij de slager weg gingen. Maar goed na ruim anderhalf uur was ie ontdooit en kon het lammetje aan het spit. Ondertussen hebben we ons nieuwe (Pinkpop) tentje opgezet in de tuin. Even oefenen. We kwamen in de verleiding om in de tent te gaan slapen, maar in je eigen bed slapen is toch altijd fijner. We hebben inmiddels drie kleine tentjes. Hihi voor alle kinderen een. Oh ja het lam! Die werd steeds lekkerder en uiteindelijk was ie klaar. Heerlijk! Echt het wachten waard. 
Maandagavond heel laat (na ja na 23:00 uur) krijg ik een appje van een oud collega van de sportschool. Zie ik pas de dag erna, want dan slaap ik meestal al. "Kan je een taart maken voor mijn dochter? Ze is zondag jarig." En: "Sorry dat ik zo laat app." Hihi die kan je op twee manieren opvatten. Maar goed. Een taart met Harry Potter thema. Leuk ga ik doen. Best blij met het resultaat! Zo'n Harry Potter taart wil ik nog wel een keer doen en dan wil ik die Sorteerhoed erbij maken. Ik zag deze week een hele leuk filmpje waarin ze die hoed maakten.   
The Scran line vind ik helemaal geweldig om te kijken. Die maakt geweldige taarten en cupcakes en macarones. Deze vind ik taart geweldig en wil ik wel een keer maken (kleine versie weliswaar). Misschien dat Eveline deze voor haar verjaardag wil. 
Een dagje vrij (na ja tijdens schooltijd), dus ik ga een keer lekker shoppen met mijn moeder. Paar shirts, korte broeken, (regen)jas en een rokje gescoord. Joepie! Soms zo fijn. Ook nog even gegeten met mijn moeder. Lekker broodje filet americain. Altijd lekker! 
's Avonds weer snel naar de avondvierdaagse. We eten de hele week al makkelijk. Pasta, broodjes en dat soort dingen. Nu wilde ik donderdag avond een broodje maken met parmaham en mozzarella. Maar ik bedacht me dat het ook wel lekker zou zijn om deze omelet wrap te maken met mozzarella en parmaham. En dat was me een partij lekker! Soms zijn die last minute beslissingen echt geweldig. 
Nog een last minute beslissing. Ik wilde vrijdag zoete aardappel met gehakt en spitskool eten, maar het werden sla wraps met kip en rauwkost. Logisch niet waar....NOT. Maar wel heel lekker. Zelfgemaakte tzaziki erbij jammie.
Op Facebook zag ik een filmpje voorbij komen met wraps van de bbq. Oh lekker! Tycho getagd en die vond het ook wel wat. Nu hadden we zondag de mogelijkheid om dit te eten en dat was heeeeeeeeel erg lekker. We even goed opletten, want anders waren ze zwart. Nu komen de vistang en de hamburgertang ook weer een keer van pas. 
Nog maar 5 dagen en dan gaan we naar Pinkpop. Ik heb er zo veel zin in! Deze week nog wat voorbereidingen treffen en dan gaan met die banaan. Laten we hopen dat het weer zo blijft als dat het nu is. Niet te warm en droog. Precies goed! 

Tot de volgende (Pinkpop) bekentenis!  

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bekentenis 41: al weer op vakantie!!!!

Hallo ik ben Marleen en ik ben verslaafd aan vakantie
I am so lucky!! Dit jaar gewoon drie keer op vakantie kunnen. Wat een ongelofelijke luxe. Dit jaar kan het, dus waarom niet. Je leeft toch maar een keer en life is short. Het waten drie totaal verschillende vakanties. Met een camper op pad, naar de bergen en naar het mooie Denemarken. Naar Denemarken in de herfstvakantie. We zitten in een huisje, de vouwwagen is echt te koud en rondreizen in een camper vinden we niet perse nodig. Maar een huisje. Dat is een tijdje geleden dat we die luxe hebben gehad. Ik moest even goed nadenken over wat je dan mee moet nemen. Eigenlijk niet zo heel veel. Hihi dat is ook fijn! 
Zaterdag 13 oktober We willen op tijd wegrijden. Zo tussen 7 en 8 uur. En dat is gelukt. Om 7.30 uur rijden we weg. Dezelfde route als naar Zweden. Voelt vertrouwd. Gelukkig geen paniekmoment halverwege Duitsland omdat ik mijn paspoort vergeten ben. Mijn ID kaart zit altijd standaard in mijn portemonnee en mijn portemonnee in mi…

Bekentenis 39: mijn eetpatroon

Hallo ik ben Marleen en ik ben verslaafd aan eten


Na het plaatsen van mijn vorige blog, kwam er ineens een idee tot me. Iets wat ik graag met jullie wil delen. Niet elke week hoor want dat lijkt me wel erg saai worden. Ik ga jullie een week lang meenemen in mijn eetpatroon. Ooit heb ik jullie ook laten zien hoeveel ik sport in de week. Nou ja dat is iets meer geworden, maar jullie snappen het idee. Ik ben heel bewust bezig met eten. Lekker eten, maar vooral ook wel gezond en gevarieerd. En in mijn ogen wel veel eten. Maar goed dat gaan we zien na een week. 
Maandag 1 oktober 
Iemand gestopt met roken vandaag???? Moet je wel doen he! Beste beslissing van mijn leven ooit.  Ik begin mijn dag eigenlijk altijd met een smoothie. Een manier van mij om een flinke dosis fruit en groente binnen te krijgen. Diepvriesfruit en eigenlijk altijd spinazie en courgette. Zou ik eigenlijk eens mee moeten variëren. Ik ben wel behoorlijk een gewoonte mens dus dat is een lastige. Dus eigenlijk staat er altijd …

Bekentenis 4: trip down memory lane

Hallo ik ben Marleen en ik ben bakverslaafd
Deze keer een ander soort bekentenis. Een bekentenis die heel persoonlijk is. Ik vind het eigenlijk wel spannend om te delen, maar ik wil het wel heel graag. Volgende week zal ik al mijn bakavonturen weer delen. 

Lang, lang geleden

Er leefde in een land (hier heel dichtbij) een meisje dat een echt lekkerbek was. Bourgondiër, levensgenieter, smulpaap met als motto ik eet niet om te leven, maar ik leef om te eten. En dat meisje dat was ik. Ik was altijd een stevige meid. Als kind al, maar als tiener werd het erger. Slecht eetpatroon in combinatie met aanleg en een neiging tot emotie eten. Tja dan weet je het wel of misschien niet. Maar goed het is een cirkeltje waar je in zit en waar je eigenlijk heel moeilijk uitkomt. Ik probeerde nog wel eens met mijn vader mee te doen als hij aan het diëten was. Maar weet je hoeveel je vraagt van een kind om alleen maar water te mogen drinken als je bij de McDonalds zit. Dat werkte dus nooit (bovendien was die…